BEK tilbyr ressurser og tjenester til våre brukere, i hovedsak profesjonelle kunstnere. Du kan booke prosjektrom og studioer, leie utstyr, låne fagbøker, motta rådgivning i kunstneriske prosesser, og få hjelp i søkeprosesser. Benyttelse av BEK sine ressurser medfører et ansvar for å følge våre prosedyrer og rutiner. Vi tar ikke betalt for at du benytter våre fasiliteter, men får du tilgang til utstyr må betale en redusert leie oppgitt i utstyrslisten.

Hvordan bli BEK-bruker

Send en mail til en av våre ansatte, eller til bek@bek.no. Presenter hvem du er, hva du driver med, og hva du trenger. Vi svarer deg så raskt vi kan, og gir svar på hvordan vi ser for oss å følge opp forespørselen – enten ved å gi tilgang til ressurser, eller invitere til et møte hvor vi diskuterer prosjektet. Kan vi hjelpe deg, fordrer det at prosjektet profilerer BEK som samarbeidspartner eller støttespiller, og vi vil ha tilgang til promoteringsmateriale og dokumentasjon.

Prosjektrom

På BEK er det to prosjektrom som kan brukes til kunstnerisk arbeid, workshops, presentasjoner og møter. Begge rom er rigget med stereo lydoppsett og enten prosjektør eller stor skjerm. Det minste rommet har også en green-screen for filmopptak.

Studioer

Vi har to små studioer for post-produksjon av video og lyd. Videostudioet benyttes til redigering, digital animasjon, stop motion, postproduksjon og digitalisering. Vi gir tilgang til Adobe Creative Cloud, Final Cut X, og en del annen relevant programvare. Studioet er utstyrt med en MacPro 2016, en HD-skjerm og en UHD-skjerm for redigering, samt en 55” UHD-skjerm og en 13” Sony Triniton monitor som referanseskjermer.

Lydstudioet er lydisolert, og kan brukes til opptak, miksing og redigering av opp til 8-kanals lyd. Det er utstyrt med et stereo DynAudio høyttaleroppsett og et 8 kanals ambisonic oppsett med Genelec 8020 høyttalere. Lydkortet er et Motu 1248. Her må man ta med egen laptop, og eget lydkort hvis man foretrekker det. Mikrofoner og midikeyboards kan bookes etter behov. Studioet er IKKE egnet for bandinnspillinger.

Bibliotek

BEK har et referansebibliotek med litteratur, tidsskrift og kataloger rettet mot samtidens kunst og musikk, med særlig fokus på lydkunst og nye medier, samt teknisk referanselitteratur. Som bruker kan du låne bøker, ellers er biblioteket tilgjengelig for lesing på BEK. Vi gir tilgang til elektronisk faglitteratur og lynda.com, hvor man kan finne en mengde relevante tutorials å fordype seg i.

Har du et forslag til nye titler som kan supplere biblioteket, mottar vi gjerne forslag. Særlig er vi interessert i litteratur som kan bidra til å videreutvikle et basis referansebibliotek og bøker med direkte relevans og verdi for forsknings- og utviklingsarbeidet ved BEK.

Utstyr

BEKs utstyr kan leies av kunstnere og kunstnerorganisasjoner for korte perioder. Alle bestillinger gjøres via bookingatbekdotno. Respons på forespørsler, henting og retur av utstyr er tilgjengelig på mandager og onsdager mellom 10-16. Minstepris for all utleie er kr. 200, –

Listen over utstyr finner du her.